AIV Astiakeräystä ei ole 2019

AIV astioiden keräystä ei ole 2019!

AIV-liuosastioiden keräys 

4H-nuoret hoitavat Nivalan keräyspistettä, johon vastaanotetaan käytettyjä muovisia AIV-liuosastioita

Taminco ja 4H aloittivat syksyllä 2016 yhteistyön AIV-liuosastioiden kierrättämiseksi. Keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

. Koska astioita ei enää palauteta maatalouskauppoihin, uudenlaista keräystapaa tarvitaan. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Nuoria työllistävä ja viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

Vuonna 2017 keräys toimi näin:

Keräys toteutetaan Nivalassa siten, että viljelijät tuovat tyhjät AIV-liuosastiat  Nivalan 4H-yhdistyksen keräyspisteisiin Sepäntien kääntöpaikalla. Maatilat voivat

Taminco ja 4H aloittivat syksyllä 2016 yhteistyön AIV-liuosastioiden kierrättämiseksi. Keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

 ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit viranomaisvaatimukset täyttävään kierrätykseen.

4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa. Taminco huolehtii keräyspisteen tyhjennyksestä keräyksen päätyttyä.

Keräykseen kelpaavat AIV-liuosastiat

Keräykseen voi jättää 30 litran AIV-kanistereita ja 200 litran AIV-tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Tamincon tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettynä paikoilleen.

Koska muut toimijat eivät osallistu keräyksen kustannuksiin, ei niiden liuosastioita voida keräyspisteissä vastaanottaa.

Vastuullinen Virtanen tekee ympäristöteon

Haimme uutta toimintatapaa keräyksen järjestämiseen, sillä haluamme edelleenkin kantaa vastuumme astioidemme päätymisestä hyötykäyttöön. Samalla haastamme jokaisen viljelijän palauttamaan tilalta löytyvät AIV-astiat keräyspisteeseen. Tästä kertoo myös kampanjan nimi, Vastuullinen Virtanen”, valottaa AIV-liiketoiminnan vetäjä Kirsi Kuparinen.

4H on meille luonnollinen kumppanivalinta, sillä järjestön toiminta tukee jo nykyisellään nuorten työllistämistä sekä maaseudun elinvoimaisuutta”, Kuparinen jatkaa.

 

4H on aina kantanut huolta maaseutuympäristöstä muun muassa järjestämällä lannoitesäkkikeräyksiä. Haluamme auttaa maatiloja kierrätyksessä ja samalla tarjota töitä maaseudun nuorille”, kertoo kehityspäällikkö Patrik Lindfors Suomen 4H-liitosta.

Keräyksen järjestää Nivalan 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton ja Taminco Finland Oy:n kanssa. Keräyksen rahoittaa Taminco Finland Oy.

NIVALAN 4H-YHDISTYKSEN KERÄYSPAIKKA SEPÄNTIEN PÄÄSSÄ KÄÄNTÖPAIKALLA.

Taminco ja 4H aloittivat syksyllä 2016 yhteistyön AIV-liuosastioiden kierrättämiseksi. Keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

Lisätietoja asiasta antaa:

Sanna Ojalehto 044-2824428

www.nivala.4h.fi

Valtakunnallinen tiedote: http://www.4h.fi/ajankohtaista/tiedotteet/aiv-liuosastioiden-kerays-uudistuu/