Yhdistyksemme

 

 

 

 

 

 

 

  

Yhdistys toimii koko Nivalan kaupungin alueella. Toiminta painottuu sivukylien kouluille, joissa pidetään kerhomme, sekä erilaisia kursseja, kilpailuja, retkiä, talkoita ym. 

4H-nuorisotoiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Nivalan 4H-yhdistyksessä on nuorisojäseniä reilu 300. Kerhotoimintaa yhdistyksellä on kymmenellä kylällä.Kerhoihin lapset voivat tulla 6 vuotiaasta alkaen. Varttuneemmat nuoret voivat ansaita lisätuloja työpalvelusta ja kerhonohjauksesta.

 

4H on itse tekemisen iloa!

4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

4H kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat sanat Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi. 4H-toimija pystyy luomaan arjen hyvinvointia itselleen ja muille.

4H-järjestö on Suomen suurin nuorisojärjestö. 4H-järjestöön kuuluu lähes 70 000 jäsentä. Nuoret ja aikuiset ovat jäseninä paikallisissa 4H-yhdistyksissä, joita on 234, joten 4H-toimintaa on melkein jokaisessa Suomen kunnassa ja kaupungissa! Tietoa kerhojen toiminnasta löydät täältä.

Ruotsinkielistä 4H-toimintaa tarjoaa Finlands svenska 4H!

 

 

Toiminnanjohtaja

Sanna Ojalehto 

Peltotie 9
85500 Nivala
puh. 044 2824428
nivala@4h.fi